Menu Luk

Guide – Sådan undgår du sure tæer og sko

Undgå sure tæer - Brug bambus

Sådan undgår du det:

  1. Sørg altid for at have rene fødder. Det daglige bad er det oplagte sted at bruge 2 minutter ekstra på at skrubbe fødderne. Mange glemmer, at fødderne også skal have en tur, men det er faktisk en af de simpleste ting, man kan gøre for at undgå sure tæer.
  2. Sørg for, at fødderne, strømperne og skoene er helt tørre. Det kan godt være, at du er kommet sent ud af sengen og har travlt, men tørt fodtøj er stadig vigtigt. Fugt nede i skoene skaber perfekte rammer for bakterier, som senere begynder at lugte. Husk derfor altid at bruge tørt fodtøj og tør fødderne ordentligt.
  3. Brug de rigtige strømper. Der findes et hav af forskellige strømper, og nogle hæmmer bakterier mere end andre. Se vores blog om bambusstrømper her.
  4. Husk skoene. Skoene spiller også en stor rolle i, om man får sure tæer eller ej. For at undgå det, bør man tage skoene af hver gang chancen byder sig. Fødder og strømper der er lukket inde 8 timer i træk vil skabe fugt og dermed bakterier. Alternativt findes der sko, der er mere svedtransporterende end andre, disse kan med fordel bruges for at mindske risikoen for sure tæer.
  5. Hjælper ingen af delene, er der måske en medicinsk forklaring på lugtgener, og man bør derfor opsøge en læge.

Sådan gør du, når skaden er sket

  1. Få renset tæerne og skoene korrekt. Et husmortrick er at bruge bagepulver og natron. Bagepulver drysses på dine nyvaskede og tørre fødder, hvorefter du tager strømper på. Så skulle det tage lugten. Til skoene kan bagepulver blandes med vand og bruges til at vaske skoene i. Efter tørring kan sålen dyppes med mere bagepulver og en tør klud for at tage den sidste lugt. Natron drysses blot i skoen, når den ikke bruges, og så tømmes den igen inden brug. Så skulle lugten være væk.
  2. Vask strømperne korrekt. Når først der er kommet bakterier i strømperne, skal man sørge for at få dem udryddet. Det gør man ved at vaske ved de rigtige temperaturer og ved at bruge de rigtige vaskemidler. Se ”Vask af sokker” for vejledning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *