Menu Luk

Guide – Sådan vasker du dine strømper korrekt

Guide - Sådan vasker du dine strømper korrekt

Når dine sokker skal vaskes, skal det gøres ordentligt.

Brug af sokker i lukkede sko giver grobund for bakterier, og disse skal helst udryddes igen. Derfor er det vigtigt, at man bruger den krævede mængde vaskemiddel, her anbefaler vi altid at man bruger vejledning på den enkelte producents pakker. Lige så vigtigt, at man vasker ved de rigtige temperaturer. Nogen siger, at man skal vaske ved 60 grader, før at det virker, mens andre siger 40 grader, fordi vaskemiddel i dag er så effektivt. Vi anbefaler 40 grader, da 60 grader ofte slider meget på tøjet.

Men er det nok?

Både ja og nej. Det er lige så vigtigt at få tørret strømperne efterfølgende. Ligger strømperne lang tid i vaskemaskinen efter endt vask skabes igen en god grobund for bakterier. Det er derfor vigtigt at få hængt tøjet til tørre hurtigst muligt – gerne et sted hvor det lufter.

Så skulle strømperne gerne være rene og fri fra bakterier.

Det sidste råd der er at give med på vejen er at bruge skyllemiddel. Især strømper har stor fare for at blive stive og forvaskede. Så for at få et par behagelige strømper at gå i, så anbefales det altid at bruge skyllemiddel. Husk dog at skyllemiddel kan være skadeligt for miljøet, så brug det kun i små mængder, og køb det med de rigtige mærkninger.

Løsning to - Bambusstrømper

De ovenstående ting er vigtige, men vil du være HELT sikker på at du ingen problemer har med bakterier, så skal du bruge bambussokker. De er antibakterielle, de tørre hurtigere end alm. strømper og så er de naturligt bløde. Dvs. hverken rigtige temperaturer, mængden af vaskemiddel, brugen af skyllemiddel eller lignende er vigtigt her. Bambusstrømper klarer næsten sig selv. Se vores udvalg her.

1 Comment

  1. Pingback:Guide - Sådan undgår du sure tæer og sko - Sockit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *